Dialoogsessies

In april 2022 gaan we met elkaar opnieuw Samen Toekomst Maken. Tot die tijd organiseren we een aantal gratis online dialoogtafels over verschillende onderwerpen. We nodigen je van harte uit om daarbij aan te sluiten! De eerste dialoogtafel is op donderdag 24 juni van 9.30 – 10.30 uur. Deze ochtend staat het onderwerp Nudging centraal.

Dialoogtafel#1: Nudging
Fruit dat op ooghoogte of bij de kassa wordt gelegd in supermarkten en kantines zodat mensen gezonder gaan eten en een tekening van een vlieg in het urinoir zodat mannen beter richten. Het zijn een paar van de bekendste voorbeelden van nudging.

Een nudge is een verandering van de omgeving waarin een keuze plaatsvindt. Doel is om op onbewust niveau die keuze te beïnvloeden. Een nudge kan een effectieve methode zijn om gedrag te veranderen. Maar, hoe ontwerp je nou een effectieve nudge? En hoe passen we nudging toe in de zorg voor jeugd?

In de aanloop naar Samen Toekomst Maken 2022, hét event over innovatie in het jeugddomein, organiseren wij prikkelende dialoogsessies. Tijdens deze eerste dialoogtafel van Samen Toekomst maken voeren we onder begeleiding van Ellen-Joan Wessels het gesprek met Anna Noyons en Donna Stam over Nudging. Anna Noyons is oprichter en directeur van sociaal ontwerpbureau INK en zet zich met behulp van design in voor een betere wereld. Donna Stam is Social Designer bij Garage2020.

Anna en Donna nemen ons mee in de wereld van Nudging en de toepasbaarheid hiervan in de zorg voor jeugd. Want kunnen we bijvoorbeeld met behulp van nudging positief opvoedgedrag stimuleren? En hoe dan? Is het denkbaar dat we nudging toepassen tegen kindermishandeling? Welke kansen zien we? En tegen welke (ethische) dilemma’s lopen we dan aan?

Schrijf je hieronder in voor deze gratis online dialoogtafel, dan ontvang je van ons de link om mee te doen: